Droomhuis Interieurs
Over ons

Neem contact met ons op voor meer informatie!

Onze Contactgegevens

Anne Frankstraat 46
1433 PM Kudelstaart
T. +31 (0) 6 39463672
E.
KVK 51714248

Over ons

Figen Dayan; Oprichtster en eigenaresse van DroomHuis Interieurs is geboren in 1972 in Amsterdam. Haar moeder is  een rasechte Amsterdamse en haar vader is in de jaren 60 als gastarbeider uit Turkije naar Nederland gekomen. Deze halftoon (zoals zij altijd zelfspottend zegt) is op vroege leeftijd begonnen met reizen en heeft gedurende haar wereldreizen een gevoel van thuiskomst ontwikkeld.

 

Bij iedere terugkeer naar de thuisbasis was er een ander gevoel. Een andere sfeer moest er komen, zij zegt zelf; "Ik moest iedere keer weer wennen aan hetgeen wat het huis op dat moment voor sfeer uitstraalde." De ene keer paste de huiselijk sfeer prima bij haar gevoel en de andere keer voelde zij zich verloren in haar eigen huis.

 

Op haar 25ste maakte zij haar eerste reis naar de Verenigde Staten, de zeven zuidelijke staten heeft zij doorgereisd, de gehele westkust en de oostkust en daar is haar eerste vaste interieurstijl ontwikkeld. Op doorreis kwam zij erachter dat de landelijke interieurstijl haar erg aansprak en in Amerika verandert deze stijl per regio en onderwerp. Zoveel verschillende stijlen in één Landelijke Stijl. Hier kon zij iets mee en zo is haar liefde voor deze stijl geboren. Een mix van landelijk/klassiek met modern. Veel hotels gebruiken deze mix om een gevoel van thuiskomen te geven.

 

Na haar terugkomst is zij snel weer gaan reizen, door naar Engeland en Frankrijk, Italie en Turkije. Daar heeft zij de diverse landelijke stijlen uit Europa ontdekt.

Vele boeken zijn doorgelezen, veel foto's en tekeningen zijn gemaakt. Veel afspraken en gesprekken met buitenlandse interieurstylisten zijn er geweest. 30 jaar geworden heeft zij haar opleiding interieurstyling/architectuur gedaan en haar Droom was geboren. Het opstarten van een eigen interieurstyling, -ontwerp en -advies bedrijf. Deze Droom is heel lang droom gebleven door het uitblijven van een aantal factoren gedurende haar verdere leven. Maar de droom bleef, vele concepten zijn er geweest en opgeschreven, besproken en weer gesloten.

 

Tot zij op 37 jarige leeftijd te horen kreeg dat er een gezwel was gevonden in haar rug. En toen was er geen obstakel meer om het niet te doen. Na een geslaagde operatie en een nog beter herstel heeft zij zich voorgenomen alle Dromen die zij heeft, waar te maken. En zo is DroomHuis Interieurs geboren. Geboren uit liefde voor het vak, liefde voor stoffen en natuurlijke producten. Liefde voor gevoel om thuis te komen na mooie reizen, maar nimmer meer met spijt voor de terugkeer. Nee, thuiskomen moet echt thuiskomen zijn en ieder huis moet de sfeer van de eigenaars hebben. En die sfeer weet zij als geen ander te creeeren.